Tilbage til forsiden
 

Computer Science (IT)

Beskrivelse

Hvis dine interesser ligger i retning af maskinintelligens, menneske-maskine-interaktion, programmeringssprog, systemudvikling og/eller databaseteknologi m.m., har du her muligheden for at bygge datalogi oven på din bachelor.

På uddannelsen vil du komme til at arbejde med bl.a. adaptive computersystemer til specifikke brugssituationer, menneske-maskine-interaktion, avanceret usability-evaluering, maskindesign og Turing-testen. Senere skal du arbejde med design og implementering af et programmeringssprog, styresystemer, multi-threading, systemudvikling og informationsinfrastruktur.

På 3. semester skal du vælge en studieretning inden for f.eks. databaseteknologi, maskinintelligens eller programmeringsteknologi, og på 4. semester udarbejder du dit speciale, hvorefter du kan kalde dig cand.scient.

Uddannelsen foregår på engelsk

Niveau
Kandidat
Nøgleord
Menneske-maskine interaktion, systemudvikling, programmering.
Fokus
Teknologi/Programmering
Hovedområde
Naturvidenskab
Studieform
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, miniprojekter, selvstudier og problemorienteret projektarbejde, som foregår i grupper. Uddannelsen foregår på engelsk.
Job
Uddannelsen giver dig kompetencer til at arbejde som f.eks. systemudvikler, it-arkitekt, projektleder, systemadministrator eller udviklingskonsulent.
Adgangskrav

Følgende bacheloruddannelser giver adgang:

  • Informationsteknologi (såfremt du har læst det tekniske spor)
  • Professionsbachelor i softwareudvikling (såfremt du på uddannelsen har haft et kursus i syntaks og semantik samt er blevet undervist i emner inden for diskret matematik).
Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt den decentrale studievejledning i Aalborg telefon 99 40 75 92, e-mail studievejl@cs.aau.dk

Portræt

Lars Østergaard Kærlund siger:

"Studievalget faldt på Datalogi (IT), først og fremmest fordi min interesse lå inden for programmering, dertil fordi jeg gerne ville være godt rustet til at udvikle software. Studiet var spændende, dybdegående og koblede i høj grad både teori og praksis, så man blev udfordret forskelligt og kunne lære på flere fronter.

Jeg valgte Aalborg Universitet, fordi jeg mener, projektarbejde er en rigtig god måde at lære på. Man får tid og mulighed for at fordybe sig i et emne over en længere periode. Dertil kan man ofte præge projektet med sin egen vinkel og interesseområder, hvilket giver en hel del frihed. Generelt får man også en hel del træning i videnskabeligt arbejde og formidling, som også værdsættes ude i erhvervslivet. Som afbræk til det faglige er der også en hel del sjove sociale arrangementer og festligheder, hvor man kan møde andre studerende på universitetet. Jeg var selv aktiv som tutor og rusinstruktør, hvilket bestemt var med til at gøre min studietid på Aalborg Universitet til en rigtig positiv oplevelse.

I dag arbejder jeg som softwareudvikler, og jeg kan uden tøven bekræfte, at mit studium har givet mig en rigtig god ballast til at løse arbejdsopgaverne samt at samarbejde med mine kolleger."