Tilbage til forsiden
 

Electronics and Computer Engineering

Beskrivelse

På uddannelsen arbejder du bl.a. med udvikling og implementering af pålidelige automatiseringssystemer til industrien. Desuden er der fokus på pålidelighedskrav til både software og hardware, og uddannelsen forener dermed den tekniske/teoretiske side med den praktiske.

Et eksempel er godshåndtering i industrihavne. Hvis ikke de computerstyrede kraner er fuldstændig pålidelige, kan man risikere alvorlige funktionssvigt med alvorlige følger.

Uddannelsen har fokus på regional, national og international teknologisk udvikling, realisering af visioner og løsning af tekniske problemer til nytte for mennesker og deres omgivelser.

Der undervises på engelsk på uddannelsen.

Niveau
Bachelor
Nøgleord
Softwareudvikling, datastrukturer, kommunikation.
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, miniprojekter, selvstudier og problemorienteret projektarbejde, som foregår i grupper.
Job
Uddannelsen giver dig en række færdigheder, der kan bruges i store og små, danske og udenlandske elektronikvirksomheder i deres udviklings- eller forskningsafdelinger. Eksempler på jobtitler er: automatiseringskonsulent/-ingeniør, udvikler af moderne elektronisk udstyr eller hardware- og softwaredesigner.
Adgangskrav

Bestået adgangsgivende eksamen (STX, HF, HHX, HTX, EUX eller EUX 1. del, GIF eller tilsvarende). Engelsk B, Matematik A samt Fysik B eller Geovidenskab A.

Geografi
Aalborg Universitet, Esbjerg
Kontakt

Kontakt studievejledningen i Esbjerg, telefon 9940 7777, e-mail studievejledning@esbjerg.aau.dk

Portræt

Mohammad Najat Anwar siger:

"Den fedeste uddannelse i verden er uden tvivl den, jeg har gået på. Lige fra første semester har det været utroligt spændende, og det er fantastisk som uddannelsen kombinerer det teoretiske og praktiske – du får begge dele i rigelige mængder, og det hele går op i en højere enhed”.

På 5. semester blev Mohammas introduceret til kontrolsystemer og var fuldstændig solgt. ”Her var emnet, jeg ville bruge resten af mit liv på”, slår han fast. ”Jeg ville lave de bedste produkter”, fortæller Mohammad om baggrunden for, at han valgte at starte sin egen virksomhed, da han var færdiguddannet.

Virksomheden VARYC har i dag fem ansatte og udvikler software og kontrolsystemer til bl.a. olie/gasindustrien. ”På den sidste del af min uddannelse skrev jeg projekt sammen med DONG Energy, og det var fristende for mig at fortsætte min karriere på universitetet som forsker”, fortæller Mohammad som alligevel valgte at starte egen virksomhed. ”Jeg har altid været glad for den særlige studieform i grupper på Aalborg Universitet Esbjerg, og jeg ville gerne bruge de erfaringer, jeg havde fået gennem mit studium til at sætte mig eget hold. Jeg ville samle det bedste hold og skabe de mest fantastiske produkter i verden. Det er lykkedes til fulde.

Jeg ser ingeniøren som en globetrotter. Du er på eventyr, og i rygsækken har du nogle sjove og fascinerende værktøjer, der kan gøre både din og andres rejse mere spændende.”

Virksomhedens kunder findes både i Danmark og i udlandet og tæller bl.a. Mærsk Olie og Gas, ZOTAC og Københavns Metro.