Tilbage til forsiden
 

Machine Intelligence

Beskrivelse

Det er vigtigt, at intelligente computersystemer kan tilpasse sig både forskellige situationer og den bruger, som anvender dem. Som bruger skal man have præcis den information, man har brug for, og ikke alt muligt andet. Et computerspil skal f.eks. tilpasse sig brugerens profil, og en autonom robot skal selv kunne tilpasse sig sine omgivelser osv.

Som studerende i Machine Intelligence vil du lære at arbejde med ufuldstændig information og utroværdigt input, når du skal designe intelligente systemer. Du kommer til at arbejde med implementering og analyse af intelligente systemer, design, sandsynlighedsmetoder og teknologier til intelligente webbaserede systemer. I semesterprojekterne kan du f.eks. komme til at arbejde med design af computerspil, intelligente webbaserede services eller datamining.

Uddannelsen foregår på engelsk.

Niveau
Kandidat
Nøgleord
Programmering, datamining, design
Hovedområde
Naturvidenskab
Studieform
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, miniprojekter, selvstudier og problemorienteret projektarbejde, som foregår i grupper. Uddannelsen foregår på engelsk.
Job
En del dimittender fortsætter på universitetet som ph.d.-studerende, mens andre kommer i jobs som systemanalytikere, udviklere, programmører eller it-ansvarlige både i Danmark og i udlandet.
Adgangskrav

Adgangsgivende bacheloruddannelser:
Datalogi, Software eller lignende uddannelser.
Engelsk på mindst B-niveau.

Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt studievejledningen på studievejl@cs.aau.dk eller tlf. 9940 7592.

Portræt

Kent Munthe Caspersen siger:

"Machine Intelligence på Aalborg Universitet er en fed uddannelse, hvor du både lærer om en lang række grundlæggende og også meget sofistikerede teknologier inden for maskinlæring.

Det er utroligt, hvordan man med bare nogle få teknikker kan skabe alt fra spamfiltre til selvkørende biler. På uddannelsen arbejder du med rigtige cases fra store virksomheder, f.eks. Google, der altid gerne vil levere de bedste søgeresultater, og Netflix, som anbefaler film til sine brugere baseret på deres historik.

Det fascinerer mig, når problemer, som til at begynde med virker meget komplekse, ofte viser sig at have simple og elegante løsninger.

Der er masser af tid til at arbejde med problemer, som du selv vælger sammen med din projektgruppe. Pt. arbejder min gruppe og jeg med et projekt, hvor vi prøver at forudsige hvilket hold, der vinder et spil League of Legends.

Inden for Machine Intelligence er det kun din fantasi, der sætter grænserne."