Tilbage til forsiden
 

Signal Processing and Computing

Beskrivelse

På civilingeniøruddannelsen i Signal Processing and Computing lærer du om teorier og metoder inden for avanceret signalbehandling. Du kommer til at arbejde med trådløs kommunikation, positionsbestemmelse, spil, høreapparater, talegenkendelse, overvågning, audio/video, sensornetværk m.m.

Uddannelsens formål er at bygge bro mellem 1) signalbehandlingsteorier og -metoder, 2) programmering af parallel-computere til simuleringsformål, og 3) implementering på realtids hardware/software arkitekturer med fokus på lille fysisk størrelse, høj nøjagtighed og beregningshastighed samt lavt energiforbrug.

Uddannelsen foregår på engelsk.

Niveau
Kandidat
Nøgleord
Matematisk teori, Modellering, Programmering, Simulering, it-arkitektur
Fokus
Teknologi/Programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, miniprojekter, selvstudier og problemorienteret projektarbejde, som foregår i grupper. Uddannelsen foregår på engelsk.
Job
Ingeniører med en SPC-uddannelse finder jobs inden for fagområder, hvor digital signalbehandling og beregning naturligt anvendes i forbindelse med signal-analyse, -modifikation og/eller –transmission. Eksempelvis inden for trådløs- og mobil-kommunikation, forbrugerelektronik, multimedie, medicinsk udstyr, instrumentering, bil- og flyindustri, navigation samt den finansielle sektor.
Adgangskrav

Følgende bacheloruddannelser giver adgang:

  • Elektronik og IT
  • Internetteknologier og computersystemer
  • Electronics and Computer Engineering
  • Diplomingeniør i Elektronik (fra AAU Aalborg og AAU Esbjerg)
  • Diplomingeniør i Elektronik og datateknik
Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt den decentrale studievejledning på telefon 9940 8614 eller e-mail e-sv@es.aau.dk

Portræt

Jesper Wramberg siger:

"Jeg har en bachelorgrad i elektronik fra Aalborg Universitet (AAU). Da jeg var færdig som bachelor, søgte jeg ind på kandidatuddannelsen i Signal Processing and Computing. Jeg synes, at signalbehandling er rigtig spændende, især på grund af de mange anvendelsesmuligheder det har inden for telekommunikation og akustik.

Mit nuværende projekt, som er mit speciale, omhandler satellitbaseret evaluering af kvaliteten af digitale radiosignaler. Dette projekt laver jeg i samarbejde med den danske virksomhed GomSpace. Her arbejder jeg bl.a. med algoritmiske løsninger på komplekse målingsproblemer, som f.eks. at estimere modulationsfejlen for et signal. Jeg arbejder desuden med at designe en digital processorarkitektur til at eksekvere disse algoritmer.

På Signal Processing and Computing kan man som studerende frit vælge, om man har lyst til at fokusere på digitale arkitekturer til indlejrede systemer, signalbehandlingsalgoritmer, videnskabelige beregninger med supercomputere, telekommunikation, akustik, osv. Det er for mig en af de store fordele ved denne uddannelse, fordi man således får lov til at følge sine interesser inden for et meget bredt felt med mange karrieremuligheder."