Tilbage til forsiden
Karen Rafael Jensen -
Future People ambassadør i 2014 og 2015

Karen Rafael Jensen

Facts:

Fødselsår: 1991

Uddannelse: BA Information Management

Universitet: Copenhagen Business School

Hjemby: Odder, Jylland

Hvorfor jeg læser på en it-uddannelse

Før jeg startede på CBS havde jeg – som så mange andre – et indtryk af, at IT var et lidt tørt fagområde. Men jeg blev hurtigt klogere. Mit studie beskæftiger sig med spændingen mellem IT og mennesker; hvordan IT kan understøtte vores daglige arbejde – ikke besværliggøre det! For at arbejde med IT behøver man ikke at være hardcore softwareingeniør eller have forstand på kodning. Jeg er blevet overrasket over, hvor stor efterspørgsel, der er på folk, der kan agere mægler mellem eksempelvis programmører og IT-brugerne i virksomheder.

Jeg læser en IT-relateret uddannelse, fordi det er et dynamisk miljø med et stadigt kæmpe udviklingspotentiale. 

Hvilke kriterier baserede jeg mit uddannelsesvalg på?

Først og fremmest søgte jeg efter et studie, der passede til mine interesser og kompetencer. Efter gymnasiet tog jeg et par sabbatår, hvor jeg blev klogere på, hvad jeg i grunden brændte mest for. Bl.a. på et højskoleophold, der også var med til at give mig modet til at flytte til København.

Efter at have læst om Information Management studiet på CBS – og rådgivet mig med min familie og venner – blev jeg enig med mig selv om, at Information Management var det rette for mig. Min humanistiske og kreative baggrund har vist sig at være et rigtig godt udgangspunkt; jeg nyder til tider at stille mig lidt kritisk over for de klassiske management/business perspektiver.

3 ting, jeg kan lide ved mit studie:

1. Det tværfaglige fokus. Min erhvervserfaring har vist mig, at det er en klar fordel at være i stand til at tænke tværfagligt. Eksempelvis gør tværfagligheden mig i stand til at løse problemstillinger på en mere kreativ måde og se mere nuanceret på tingene. 

2. Det tætte samarbejde med erhvervslivet. Stort set alle vores eksaminer er case-relaterede, så jeg har arbejdet sammen med en del virksomheder. Her får jeg indblik i, hvad der i virkeligheden rører sig. Samtidig gør det mig forberedt på et fremtidigt job.

3. Praktikophold/udveksling. Jeg har netop været i praktik i en softwarevirksomhed som en del af mit 5. semester. Det har været helt fantastisk at prøve mine tillærte kompetencer af og blive klogere på, hvad jeg er bedst til . Samtidig er jeg blevet bekræftet i, at mit studie giver mig nogle værktøjer, der er meget brugbare og relevante for virksomheder – nationalt som internationalt. 

Fra mig til dig

TedX om Big Data Management: