Tilbage til forsiden
Katrine Stæhr - Future People ambassadør 2015

Katrine Stæhr

Facts:

Fødselsår: 1990

Uddannelse: Datalogi

Universitet: Syddansk Universitet

Hjemby: Slagelse

Hvorfor jeg læser på en it-uddannelse

Jeg har aldrig været helt sikker på, hvad jeg ville, når jeg engang blev færdiguddannet, og det er jeg sådan set stadig ikke. Jeg gik på HHX, fordi jeg godt kunne lide matematik, og jeg troede, at jeg ville bruge det til at læse økonomi. Men efter at have haft programmering som valgfag, var der ingen tvivl om, at jeg synes, datalogi er mere spændende. Jeg læser datalogi, fordi jeg er fascineret af videnskaben, og jeg elsker de matematiske aspekter af det.

Hvilke kriterier baserede jeg mit uddannelsesvalg på?

Jeg valgte datalogi udelukkende af interessegrunde. Jeg synes ikke, at man skal vælge en uddannelse, bare fordi man er sikker på at få et godt job bagefter, hvis ikke stoffet virkelig interesserer én.

Jeg kommer oprindeligt fra Slagelse, og det naturlige universitetsvalg ligger mellem Københavns Universitet og Syddansk Universitet i Odense. Jeg var i kontakt med begge universiteter og fik et bedre indtryk af Syddansk Universitet på baggrund af samtale med studievejledere fra begge universiteter, og derudover havde jeg ikke lyst til at bo i København.

3 ting, jeg kan lide ved mit studie:

1. Fordybelsen i teori

2. Studiemiljøet

3. Mulighed for at præge uddannelsen i sin egen retning