Tilbage til forsiden
Søren Borgstrøm - Future People ambassadør i 2015, 2014, 2013 og 2012

Søren Borgstrøm

Facts:

Fødselsår: 1989

Uddannelse: BA i Informations- og Kommunikationsvidenskab (uddannelsen hedder nu Informationsvidenskab, it og interaktionsdesign),
nu kandidatstuderende på Webkommunikation

Universitet: Syddansk Universitet – Campus Kolding

Hjemby: Hillerød

Hvorfor jeg læser på en it-uddannelse

Jeg har altid været ”klassens-computernørd”. Det var typisk mig, der assisterede den hjælpeløse gymnasielærer med at sætte sin bærbare computer til projektoren. Jeg formaterede min første computer som 8-årig og programmerede min første ”virus” i 1.g for at skabe lidt liv i det ellers kedelige klasselokale.

I 2.g fik jeg et job hos den lokale SuperBrugsen, hvor jeg blev i et års tid efter gymnasiet. Jeg elskede faktisk at stå i butik. Den kontakt, man havde med kunderne, var fantastisk, og jeg gjorde altid en dyd ud af at være på niveau med kunderne.

Hurtigt opdagede jeg, hvor nemt det er at ”lege” med folk. Siger man bestemte ting på en bestemt måde, kan man næsten forudsige, hvordan de vil reagere.

I dag kan man ikke tænke kommunikation uden også at tænkte computere, internet, sociale medier osv. og alt dette fandt jeg på SDU. Selv med et snit på sølle 5,9. 

Hvilke kriterier baserede jeg mit uddannelsesvalg på?

Mange af de mennesker. jeg kendte fra gymnasietiden søgte ind på Roskilde Universitet og i sær Københavns Universitet. Men jeg holder meget af at møde nye mennesker, så jeg var åben overfor at tage væsentligt længere væk. Jeg var nået et punkt i mit liv, hvor jeg gerne ville ud og stå på egne ben.  Få mine egne problemer og kunne løse dem selv.

Desuden var jeg også blevet særdeles træt af at bo hjemme. Det var på tide at jeg fik mit eget, så jo længere væk jeg kunne komme fra Nordsjælland desto bedre.

Hvorfor valgte jeg så lige Syddansk? Jeg brugte meget tid på at sætte mig ind i de forskellige tilbud, der var. Men i sidste ende var det SDU’s måde at beskrive sig selv på samt uddannelserne, som tiltalte mig mest.

3 ting, jeg kan lide ved mit studie:

  1. Underviserne – fantastisk dedikerede mennesker, som forsker i netop det, de underviser i.
  2. Mulighederne – it er stadig et spædbarn, og jeg vil være med, når vi rammer teenageårene!
  3. SDU’s studiemiljø – Syddansk Universitets fællesskabsfølelse og dagligdag er virkeligt noget, der er værd at skrive hjem om. 

Fra mig til dig

Her er en meget berømt video fra YouTube: Twin talking babies. Man kan måske undre sig over, hvorfor det er relevant på et it-studie, men det er det hos os, da vi også ser på ting som interaktion. Det interessante ved denne video er, at vi ser to børn ”tale” sammen, til trods for at de ikke har et sprog. De udfører komplekse turtagningsprocesser og reagerer på hinandens ytringer. Prøv selv at se efter…

Når jeg ikke lige læser eller laver noget ’studierelevant’, så bruger jeg tiden på en af mine mange små-projekter. Bl.a. er jeg blevet medieansvarlig hos vores studenterorganisation, hvor jeg arbejder med at drive og udvikle et website, sociale medier og agerer som husfotograf til små og store arrangementer. Det er en fed måde at bruge sin uddannelse til noget konkret på. 

Hvorfor er det fedt at læse i Kolding? Tja… ud over det fede studiemiljø, den intime SDU-Kolding stemning, og den måde man kan møde folk fra andre studier? (Drenge – fik jeg nævnt at der i 2013 alene startede 100+’ish piger på designuddannelsen?) Så er der jo også den der ’lille’ nye ting på vej – vi får nemlig for ca. 280 millioner kroner ny universitetsbygning at være i fra sommeren 2014. Så hvis du skal til at begynde på en universitetsuddannelse, så er Kolding bestemt ikke et helt ligegyldigt sted. 
Læs mere om den nye bygnings indvielse

Her er noget underligt noget som front end udvikler- og twitterfanatikeren Franck Ernewein har lavet. Tweetping!... Hvad det er? Jesus, must I explain everything?! Nuvel, Tweetping er et sjovt lille website som viser tweets i realtime og som placerer dem på verdenskortet. Prøv at lade den køre i 10 minutter, eller som jeg har gjort, i flere timer. 
http://www.tweetping.net/