Tilbage til forsiden
 

Signal Processing and Acoustics

Beskrivelse

På civilingeniøruddannelsen i Signal Processing and Acoustics bliver du professionel inden for signalbehandling og akustik; dvs. i videnskaben om signaler og lyd.

Uddannelsen er sammensat af to spor eller specialiseringer. Første semester er fælles, hvorefter du skal vælge enten ”Signal processing and computing” eller ”Acoustics and audio technology”. Fællesdelen består bl.a. af kurser inden for grundlæggende akustik og elektroakustik, stokastiske processer og optimeringsmetoder og i semesterprojektet arbejdes med anvendt signalbehandling.

Specialisering i Signal Processing and Computing (Signalbehandling og beregning):
Her fokuseres på teorier, metoder og algoritmer til avanceret signalbehandling anvendt på områder som f.eks. talegenkendelse, trådløs kommunikation, positionsbestemmelse, audio og video, høreapparater og sundhedsvæsnet. Du kommer til at arbejde med design, simulering, test, evaluering og dokumentation af signalbehandlingssystemer, algoritmer og implementeringsplatforme, komplekse modeller i systemsimuleringer og integration af DSP (Digital Signal Processing) algoritmer i realtids hardware-/softwarearkitekturer.

Specialisering i Acoustics and Audio Technology (Akustik og audioteknologi):
Denne specialisering handler om alt lige fra produktion, udsending og spredning af lyd, og hvordan vi mennesker påvirkes af lyd. Du kommer til at arbejde med psykometri, høretests på mennesker og perception af lyd, bygnings- og rumakustik, signalbehandling og -beregning m.m. På Aalborg Universitet har vi det nyeste udstyr inden for lyd- og audioteknologi, og du vil få mulighed for at benytte avancerede laboratorier af høj international standard.

Uddannelsen foregår på engelsk.

Niveau
Kandidat
Nøgleord
Matematisk teori, Modellering, Menneske-maskine interaktion, Simulering, Brugervenlighed
Fokus
Teknologi/Programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, miniprojekter, selvstudier og problemorienteret projektarbejde, som foregår i grupper. Uddannelsen er engelsksproget.
Job
Kandidater fra Signal Processing and Acoustics til typisk finde jobs i industrien, hvor digital signalbehandling og akustik anvendes til signalanalyse, signalmodifikation eller -transmission.

Du kan f.eks. komme til at arbejde inden for områder som trådløs og mobil kommunikation, høreapparater, video, lyd- og audioprodukter, multimedier, medicinske hjælpemidler, instrumentering, selvkørende applikationer, flyelektronik, navigation samt i finanssektoren.
Adgangskrav

Følgende bacheloruddannelser giver adgang:

  • Elektronik og IT
  • Internetteknologier og computersystemer
  • Diplomingeniør i Elektronik (fra Aalborg og Esbjerg)

Eller tilsvarende uddannelser.

Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt den decentrale studievejledning i Aalborg: telefon 9940 8614, e-mail e-sv@es.aau.dk