Tilbage til forsiden
 

Bachelor i Machine Learning og datavidenskab

Beskrivelse

Uddannelsen i Machine Learning og datavidenskab giver dig et stærkt teoretisk fundament inden for statistik, matematik og datalogi. Det gør dig bl.a. i stand at forstå og udvikle de nyeste metoder i machine learning og kunstig intelligens, og de muligheder det giver for at lade computere genkende mønstre og fx diagnosticere sygdomme og styre selvkørende biler.

Niveau
Bachelor
Nøgleord
Machine learning, datalogi, matematisk teori, kunstig intelligens, datavidenskab
Fokus
Teknologi og programmering
Hovedområde
Naturvidenskab
Studieform
Undervisningen på machine learning og datavidenskab består af forelæsninger, øvelser og rapportopgaver.

Forelæsningerne holdes for store hold med op til 250 studerende, mens øvelserne foregår på hold med cirka 25 studerende under vejledning af en ældre studerende (instruktor). Ved forelæsningerne gennemgås teorien af en underviser, mens øvelserne bruges til at uddybe dele af teorien, til opgaveregning og til arbejde med rapportopgaverne, som bidrager med praktisk erfaring og forståelse.

Projektarbejde udgør en vigtig del af uddannelsen, så du vil deltage i projektgrupper og få studierelaterede netværk undervejs i forløbet.
Job
Med en bacheloruddannelse i machine learning og datavidenskab bliver du efterspurgt både i det private erhvervsliv og i den offentlige sektor, fordi der er stort behov for folk, som kan analysere de voksende datamængder i samfundet.

Der er også rift om dine kompetencer i virksomheder, der arbejder på højtryk med udvikling inden for machine learning og kunstig intelligens.

Du kan f.eks. arbejde som data scientist i sundhedssektoren, i it-firmaer eller ingeniørvirksomheder. Du kan også blive forsker eller underviser eller starte egen virksomhed.
Adgangskrav

Bestået adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus). Matematik A, Dansk A, Engelsk B.

Geografi
Københavns Universitet, Nørre Campus, Universitetsparken 1-5, København Ø
Kontakt