Tilbage til forsiden
 

Diplomingeniør i Elektronik

Beskrivelse

Interesserer du dig for selvstyrende robotter, satellitter eller andre elektroniske systemer, og brænder du for at arbejde med fremtidens mobiltelefoner og GPS? Uddannelsen i Elektronik giver dig spændende jobmuligheder.

På uddannelsen kommer du bl.a. til at arbejde med analoge og simple digitale, elektroniske komponenter, deres tilhørende modeller, anvendelser og begrænsninger. Du bliver i stand til at vælge og anvende forskellige metoder og teknologier til realisering af analoge såvel som digitale kredsløb og systemer, og du skal lære at opbygge et mikrodatamatsystem med mulighed for simpel interaktion mellem brugeren og omverdenen.

Niveau
Diplomingeniør
Nøgleord
Matematik, programmering, robotteknologi, menneske-maskine interaktion, Systemudvikling.
Fokus
Teknologi/Programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning og problemorienteret projektarbejde, som foregår i grupper.
Job
De fleste nyuddannede søger ansættelse inden for udvikling i software- eller elektronikvirksomheder. Du har også mulighed for ansættelse i salgsafdelinger, produktionsvirksomheder, rådgivende ingeniørfirmaer eller den offentlige sektor.
Adgangskrav

Bestået adgangsgivende eksamen (STX, HF, HHX, HTX, EUX eller EUX 1. del, GIF eller tilsvarende). Matematik A med et karaktergennemsnit på minimum 4 samt Fysik B eller Geovidenskab A.

Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt den decentrale studievejledning i Aalborg telefon 9940 8614, Email: e-sv@es.aau.dk

Portræt

Rasmus Birkelund Nielsen siger:
"Det var faktisk min storebror, som vakte min interesse for at læse elektronik. Han gik til noget elektronikundervisning i ungdomsskolen, og han kom hjem og viste noget af det, han havde lavet. Dér tænkte jeg: Det vil jeg også prøve. Jeg gik så i gang med at læse lidt om det, bl.a. om hvad en elektronikingeniør laver, og så endte jeg med at vælge Aalborg Universitet. Det var lidt et oplagt sted, da jeg fra HTX allerede var godt inde i gruppearbejdet. Samtidig tiltalte det mig også at arbejde i grupper, hvor man er fælles om ansvaret og samtidig altid kan sparre med hinanden, noget som Aalborg Universitet udmærker sig på. Og de muligheder, som universitetet kunne tilbyde mig, gjorde også, at jeg tænkte, at dette sted var det rette for mig. Den tværfaglighed, som diplomuddannelsen tilbyder, gjorde at jeg kunne skrue min uddannelse sammen, nøjagtig som jeg ville ved bl.a. at supplere op med en anden overbygning."