Tilbage til forsiden
 

Diplomingeniør i IT-elektronik

Beskrivelse

Studieretningen IT-elektronik befinder sig i krydsfeltet mellem it og elektronik. Værditilvæksten ligger både i hardwareplatform og i software, og i løbet af studiet bliver du fortrolig med både software og hardware. Du lærer at bruge de gængse programmeringssprog og udviklingsværktøjer, og du får kendskab til forskellige hardwareplatforme og komponenter og til alle former for datakommunikation.

Niveau
Diplomingeniør
Nøgleord
Programmering, design, produktudvikling, systemudvikling
Fokus
Teknologi/Programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Dansk undervisning, engelsk/dansk undervisningsmateriale.
Studiet er baseret på tværfaglig undervisning og projektarbejde gennem CDIO konceptet (Conceive – Design – Implement - Operate).
Job
En IT-elektronikingeniør arbejder i bred forstand med indbygning af intelligente funktioner i apparater og systemer. Det gælder alt fra planlægning, design og udvikling til implementering, projektledelse og teknisk salg. Typisk bliver man ansat i en elektronik-, medie- eller telekommunikationsvirksomhed. Eller i en virksomhed, der udvikler et intelligent produkt.
Adgangskrav

Matematik A, Engelsk B samt Fysik B eller Geovidenskab A.

Geografi
Danmarks Tekniske Universitet, Ballerup og Kgs. Lyngby
Kontakt

Kontakt studievejledningen på tlf. 45 25 11 99, e-mail: studvejl@adm.dtu.dk

Portræt

Søren Dreijer siger: ”It er over det hele. Vi bruger det hele tiden – langt flere steder, end de fleste aner. Netop ved at lære om, hvordan man kan designe og udvikle it-systemer, kan vi selv bidrage med viden, der kommer borgere og samfundet til gavn. Det betyder selvfølgelig også, at vi har et stort ansvar for at udvikle systemer og funktioner, som fungerer optimalt i lige netop de situationer, hvor brugerne har behov for det. Og der er mange arbejdsopgaver for os it-diplomingeniører – både nationalt og internationalt. Der er masser af rum for videreudvikling af de it-systemer, vi allerede benytter, og der er masser af muligheder for at udvikle nye – det er kun fantasien, der sætter grænser, så bare kom i gang”.

Læs længere interview med Søren Dreijer.