Tilbage til forsiden
 

Internetteknologier og computersystemer

Beskrivelse

Du kommer blandt andet til at arbejde med design og programmering af robotter, satellitter, netværk og netværksbaserede systemer, hvor computere arbejder sammen, systemudvikling og programmering, kommunikations- og computernetværk, distribuerede og indlejrede systemer og cybersikkerhed.

Uddannelsen, som er teknisk-videnskabelig og således forbereder til en civilingeniøruddannelse, har fokus på sammenhængen mellem teknologiske og samfundsmæssige problemstillinger.

Niveau
Bachelor
Nøgleord
Systemudvikling, modellering, programmering, softwareudvikling, simulering
Fokus
Teknik og programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Undervisningsformen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning og problemorienteret projektarbejde, som foregår i grupper.
Job
Du kan bl.a. komme til at arbejde som softwareingeniør, systemarkitekt, udviklingsingeniør i rumfart, tele- og mobilindustrien; inden for energibranchen; cybersikkerhed; transportsektoren.
Adgangskrav

Bestået adgangsgivende eksamen (STX, HF, HHX, HTX, EUX eller EUX 1. del, GIF eller tilsvarende). Matematik A med et karaktergennemsnit på minimum 4, Dansk A, Engelsk B samt Fysik B eller Geovidenskab A.

Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt den decentrale studievejledning i Aalborg telefon 9940 8614,

E-mail e-sv@es.aau.dk

Portræt

Anders er enormt nysgerrig. Derfor læser han Internetteknologier og computersystemer, hvor han finder ud af, hvordan computere fungerer. I fritiden spiller han fodbold og bygger satellitter i AAU Student Space. Læs mere om Anders' uddannelsesvalg.

Jacob Kildahl Lauritsen, studerende, siger:
”Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg elsker kombinationen mellem hardware og software. Det ingenmandsland, der ligger lige efter hardware og før software. Det er noget, der fascinerer mig rigtig meget, og er noget, jeg brænder for at beskæftige mig med og blive meget klogere på.

Jeg synes, noget af det fedeste i verden er at lave indlejrede systemer, fordi det på en måde er så simpelt, men stadig så komplekst.

Jeg valgte at studere på Aalborg Universitet, fordi studieformen med projekt- og gruppearbejde (også kaldt PBL) er den måde, hvorpå jeg lærer bedst. Samtidig virker den mere relevant, når jeg en gang er færdig med at studere og skal arbejde. Her kommer jeg til at arbejde på samme måde og har så allerede skabt mig lidt erfaring i, hvordan det f.eks. er at være en del af et udviklingsteam.”

Jonas Olsson, studerende, siger:
"Jeg har altid interesseret mig for teknologi og software, men har samtidig også haft et behov for at komme ’ud og lave noget’. Derfor har jeg fundet det naturligt at vælge Internetteknologier og computersystemer (ITC), da man fokuserer på det softwaremæssige og overordnede system, men stadig roder med elektronikken bag.

Det, der er fedt for mig, er at lave projektarbejde med andre, alle fra forskellige baggrunde, men med samme interesser. Her lærer man hurtigt at arbejde sammen og blive enige, hvilket giver et stort engagement, samtidig med at man får tingene til at virke."

Læs hele interviewet med Jonas Olsson.