Tilbage til forsiden
 

It-design og applikationsudvikling (cand.it.)

Beskrivelse

Cand.it. i It-design og applikationsudvikling giver dig mulighed for at bygge it oven på din bachelor. Uddannelsen er skræddersyet til dig, der ikke har en teknisk it-orienteret bachelor, men f.eks. en bachelor inden for humaniora, samfundsvidenskab eller design.

It-branchen har mange eksperter, som har en teknisk baggrund, men man mangler folk, som har mere end det – som kan supplere med deres kompetencer inden for f.eks. dansk eller sociologi. Derfor har Aalborg Universitet med succes oprettet denne kandidatuddannelse, som kan give dig den tekniske del, så du kan komme ud og udføre et af de mange jobs, der står og venter på at blive besat i it-branchen. Jo større samarbejdet på tværs i organisationer og produktionsvirksomheder bliver, desto mere vokser behovet netop for folk med en mere alsidig baggrund – og det er et behov, som vil være vedvarende. Når du er færdig som cand.it i It-design og applikationsudvikling, vil du være i stand til at designe og udvikle it-systemer med udgangspunkt i din baggrund, så de skaber værdi for virksomheder, brugere, kunder og borgere.

Niveau
Kandidat
Nøgleord
Softwareudvikling, menneske-maskine interaktion, brugervenlighed, programmering, design.
Fokus
Teknologi og programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Forelæsninger, problemorienteret projektarbejde i grupper.
Job
Projektleder, systemudvikler, softwareudvikler, forsker.
Adgangskrav

Cand.it. i It-design og applikationsudvikling (iDA) er designet til dig, der har en relevant videregående uddannelse inden for

  • humaniora
  • samfundsvidenskab
  • eller fx design

og har lyst til at arbejde med innovation og udvikling af it.

For at blive optaget skal du have engelskkundskaber svarende til min. B-niveau.

Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt studievejledningen på studievejl@cs.aau.dk eller tlf. 9940 7592.

Portræt

Mikkel Madsen siger:

"Jeg blev færdiguddannet som cand.it. i IT Design and Application Development (dengang hed uddannelsen Software Development) fra Aalborg Universitet for snart et år siden. Kort efter afsluttet studie startede jeg i mit nuværende job som softwareudvikler hos Systematic i Aarhus. Det at være softwareudvikler hos Systematic er meget mere end bare programmering, og typen af arbejdsopgaver jeg udfører, er jeg i høj grad medbestemmende til at definere. Gennem den medbestemmelse har jeg fået lov til at prøve kræfter med et bredt spektrum af opgaver, som f.eks. udarbejdelse af produktkrav i samarbejde med kunden, opgaveestimering, projektplanlægning, dokumentation, brugerfladedesign og naturligvis også udvikling.

Jeg synes, min uddannelse fra Aalborg Universitet er en rigtig god ballast, da den har givet mig rutine i at nedbryde og sætte mig ind i komplekse problemstillinger om emner, som jeg nærmest intet vidste om i forvejen. Det får man brug for, da en grundig forståelse af kundens domæne er essentiel for at finde den rigtige løsning på deres problemer.

Systematic specialiserer sig i at lave softwaresystemer til militær, sygehusvæsen, efterretningstjenester og den offentlige sektor. Jeg har foreløbig været på to forskellige projekter til den offentlige sektor - begge projekter med Skat som kunde. Det er spændende og en smule skræmmende til tider at sidde på projekter, hvor de beslutninger, man træffer, og det arbejde, man udfører, kan have vidtrækkende konsekvenser. Der er dog heldigvis mange dygtige kolleger, jeg kan støtte mig op ad, og en arbejdsproces, som sikrer, at fejl bliver fundet tidligt."