Tilbage til forsiden
 

Kunstig intelligens og Data

Beskrivelse

Kunstig intelligens (AI) kommer fuldstændig til at ændre den måde, mennesker bruger teknologi på, og vil give os helt nye muligheder for at forandre og forbedre vores verden.

F.eks. kan vi bruge kunstig intelligens til at udvikle nye lægemidler, revolutionere transport og skabe nye former for undervisning.

Du kommer til at beherske de mange værktøjer, som danner baggrund for moderne AI, og du får indblik i principperne bag lærende algoritmer; i hvordan computere lærer af data, tager beslutninger og kommunikerer med brugere – og du bliver i stand til at give computere de evner, som er kernen i vores egen intelligens.

Niveau
Bachelor
Nøgleord
Kunstig intelligens, Machine learning, Modellering, Programmering, Lærende algoritmer
Fokus
Anvendt matematik
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Undervisningen veksler mellem holdundervisning, øvelser og projektarbejde i grupper og veksler mellem teori og konkrete cases.
Job
Uddannelsen er helt ny og optager sit første hold sommer 2018. Men i dag er efterspørgslen efter ingeniører med speciale i kunstig intelligens (AI) stor inden for medico- og medicinalindustri, produktion, bankverdenen, it- og transportsektoren, og mange nye start-ups ansætter ingeniører med AI viden. Der er god grund til at forvente, at du efter endt studie vil bliver én af de ingeniører, der har flest valgmuligheder på arbejdsmarkedet.
Adgangskrav

Bestået adgangsgivende eksamen. Matematik A, Dansk A, Engelsk B, Fysik B eller Geovidenskab A, Kemi C eller Bioteknologi A.

Geografi
Danmarks Tekniske Universitet, Kgs. Lyngby
Kontakt

Kontakt studievejledningen på tlf. 4525 1199 (kl. 9-11), e-mail: studvejl@adm.dtu.dk.