Tilbage til forsiden
 

Robotteknologi / Robotics

Beskrivelse

På bacheloruddannelsen i Robotteknologi kombinerer vi en række fagområder: elektronik, mekanik, computervision, medie- og sundhedsteknologi. Du vil lære om bl.a. robotprogrammering, reguleringssystemer, software, biomekanik m.m. Det giver dig alt sammen en unik profil, som er meget efterspurgt på jobmarkedet.

Der er tre hovedområder på uddannelsen – manipulatorer, aktuatorer og sensorer. En manipulator er f.eks. en gribearm, en aktuator er en motor, som styrer manipulatoren, og via sensorerne får robotten besked på hvilken opgave, den skal udføre. På uddannelsen vil du lære selv at opbygge et simpelt robotsystem bestående af alle tre dele.

Når du er færdig med din bachelor i Robotteknologi, kan du læse videre på en kandidatuddannelse og blive civilingeniør, - f.eks. uddannelsen i Robotics.

Niveau
Bachelor + kandidat
Nøgleord
Robotteknologi, programmering, kunstig intelligens, modellering, matematisk teori
Fokus
Teknologi/programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab
Studieform
Engelsksproget undervisning, engelsksproget undervisningsmateriale, problemorienteret projektarbejde i grupper, forelæsninger.
Job
Udviklings- og serviceingeniør, specialist, projektleder.
Adgangskrav

Bestået adgangsgivende eksamen. Dansk A, Matematik A med et karaktergennemsnit på minimum 4, Engelsk B samt Fysik B eller Geovidenskab A.

Det anbefales dog, at du tager et brush-up kursus i matematik, hvis du har en karakter i Matematik A på 7 eller lavere, eller hvis din gymnasieuddannelse er et år gammel eller mere.

Der er adgangsbegrænsning til uddannelsen.

Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt studievejledningen på e-sv@es.aau.dk eller tlf. 9940 8614.

Portræt

Biranavan Pulendralingam siger:

"Min interesse for robotter og teknologi, skulle man tro, var kommet af at se for mange sci-fi film som Transformers, Terminator og ikke mindst Ironman. Det ville være en løgn, hvis jeg ikke sagde, at de film havde styrket min interesse, men det hele startede, da jeg gik 7. klasse. Min far havde valgt at tage mig med til et IDA (ingeniørforeningen) arrangement. Det hele handlede om Lego og deres nye Lego Mindstorm-sæt. Jeg fik ikke bare chancen for at lege med de her forskellige sæt - jeg var så heldig at vinde ét med hjem. De næste to år brugte jeg på at bygge, programmere og ikke mindst lege med det her sæt, indtil det gik i stykker.

Da jeg var færdig med gymnasiet, var jeg fast besluttet på at læse til elektronikingeniør, indtil jeg så en annonce om Robotics-uddannelsen. Efter bare fem minutter var jeg solgt og fast besluttet på at gøre Robotics til mit studie.

Robotics er en af de få ingeniør-bacheloruddannelser, hvor al undervisningen foregår på engelsk. Det betyder, at muligheden for at møde studerende, som kommer langvejs fra, er meget stor.

Vi lærer om matematikken og programmeringen bag forskellige robotter. Vi kommer ud for robotter i industrien og hverdagslivet. De findes i forskellige størrelser og former. Projekterne giver os mulighed for at arbejde med de forskellige robotter og vi kan ud fra det give et bud på, hvordan de kan effektiviseres eller omprogrammeres hvis nødvendigt. Projekterne på Robotics er ikke altid nemme, men da der er så mange forskellige aspekter af emnet, så er der rig mulighed for at prøve nye ting. Alt fra det tekniske som udregning, elektronik og programmering til forbedring af robottens udseende og forsimpling af interfaces, så brugeren har nemmere ved at bruge robotprodukterne.

Alt i alt er Robotics noget for dem, der har lysten til at udforske fremtiden!"