Tilbage til forsiden
 

Softwareingeniør

Beskrivelse

Hvis du synes, det er spændende og sjovt at arbejde med computere, og du gerne vil være professionel inden for software og være med til at skabe fremtidens digitale løsninger, så har Aalborg Universitet en uddannelse, der passer til dig.

På uddannelsen til Softwareingeniør på Aalborg Universitet kommer du til at være med til at skabe de ting, som de fleste ikke helt forstår logikken i, men som efter nogle år bliver noget, alle bruger. Her tænker vi f.eks. på netbank, 4G telefoni, GPS osv. osv.

Du kommer til at arbejde med alle mulige slags softwareløsninger, både inden for mobiltelefoner, spil, forretnings- og netværksapplikationer. Der er fokus på både forretningsmæssige og tekniske forhold, og du bliver uddannet til at kunne sætte dig ind i ethvert programmeringssprog, databaseteknologi, adaptiv teknologi, netværksteknologi og menneske-maskine interaktion.  

Niveau
Bachelor + kandidat
Nøgleord
Softwareudvikling, programmering, , it-arkitektur, spil, business intelligence
Fokus
Teknologi, design og programmering
Hovedområde
Teknisk videnskab - Civilingeniør
Studieform
Undervisningen foregår som forelæsninger, øvelser og projektarbejde i grupper
Job
Softwareingeniør
It-arkitekt
Udviklingschef
Business analyst
System manager
Adgangskrav

Bachelor:
Bestået adgangsgivende eksamen (STX, HF, HHX, HTX, EUX eller EUX 1. del, GIF eller tilsvarende). Dansk A, Engelsk B, Matematik A.

Kandidat:
Bachelor i Datalogi eller Software.

Geografi
Aalborg Universitet, Aalborg
Kontakt

Kontakt studievejlederen på tlf. 9940 7592 eller e-mail studievejl@cs.aau.dk

Portræt

Lærke Brandhøj Kristensen siger:
”Jeg valgte at læse til Softwareingeniør, fordi jeg gerne vil lære og forstå, hvad software består af, og fordi jeg gerne vil være med til at udvikle software, som kan gøre en forskel i vores liv og hverdag. Softwarestudiet var min mulighed for lære mere om, hvordan man udvikler software.

Jeg vil bruge min uddannelse til at udvikle software til mekaniske proteser til folk, som har mistet en arm eller et ben. Jeg vil gerne arbejde med maskinintelligens f.eks. til service-robotter."