Tilbage til forsiden

Mød it-studerende

Mød her en række udvalgte studerende fra universiteterne, der fortæller om, hvorfor de har valgt en it-uddannelse, og hvad de synes bedst om ved deres studium.

It-studerende fra Aalborg Universitet

Alan har altid haft stor interesse for sundhed og teknik, og via familie og venner blev han gjort opmærksom på Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet, som netop matcher hans interesser. Han har tidligere læst til sygeplejerske, men denne uddannelse var ikke teknisk og videnskabelig nok. I fritiden bruger Alan meget tid på sin dejlige kæreste, deres fælles barn, og han er engageret i et jazzband samt underviser og spiller samba percussion på Nordkraft. Læs mere om Alans uddannelsesvalg.

Anders er enormt nysgerrig. Derfor læser han Internetteknologier og computersystemer, hvor han finder ud af, hvordan computere fungerer. I fritiden spiller han fodbold og bygger satellitter i AAU Student Space. Læs mere om Anders' uddannelsesvalg.

Anders Rahbek er født og opvokset i Aalborg. Han er i skrivende stund 22 år. Han studerer Offentlig innovation og digitalisering på Aalborg Universitet. Læs mere om Anders' uddannelsesvalg.

Cathrine er 22 år og efter at have afsluttet bacheloren i Elektronik og it, er hun nu i gang med sin kandidat i Vision, Graphics and Interactive Systems på Aalborg Universitet. Efter gymnasiet valgte Cathrine at tage direkte på universitetet, fordi hun vidste, hvad hun ville. Skolearbejdet har altid været en dominerende del af hendes liv, men hun har forstået vigtigheden i, at det aldrig må overskygge det sociale liv og omvendt. Læs mere om Cathrines uddannelsesvalg.

Julie læser Interaktionsdesign, fordi hun er vild med kombinationen af det tekniske og kreative. Udover studiet arbejder hun som freelance illustrator. Læs mere om Julies uddannelsesvalg.

Khoa Dang Nguyen læser Produkt- og designpsykologi på Aalborg Universitet, hvor han trives rigtig godt både på og uden for studiet. I foråret 2015 skal Khoa skrive sin bachelor, hvorefter han regner med at læse videre på kandidatuddannelsen i Produkt- og designpsykologi. Når Khoa er færdig med sin uddannelse, håber han, at han kan være med til at udvikle brugervenlige produkter, som folk nyder at anvende. Læs mere om Khoas uddannelsesvalg.

Maria læser Produkt- og designpsykologi på 5. semester. Efter gymnasiet valgte hun at starte på Teknoantropologi, men fandt hurtigt ud af at denne uddannelse ikke var teknisk nok. Derfor stoppede hun og fandt i stedet den uddannelse, hun går på i dag. Som færdiguddannet forventer Maria at arbejde med User Experience og gerne inden for sundhedsområdet. Læs mere om Marias uddannelsesvalg.

Stine Lund læser Oplevelsesdesign og ønsker en fremtid, hvor evnerne inden for it (særligt programmering og sensorer) kan kombineres med kreativ udfoldelse. Hun vil gerne arbejde med markedsføring af brands ved at anvende nye teknologier på kreative måder med kunstnerisk islæt. Hun har en bachelor i Art and Technology. Læs mere om Stines uddannelsesvalg.

It-studerende fra Aarhus Universitet

Andreas læser på bacheloruddannelsen i it, hvor programmering og idéudvikling særligt interesserer ham. Han vil gerne være iværksætter inden for it og mener, at uddannelsen kan give ham de kompetencer, der skal til. I fritiden driver han et webbureau. Læs mere om Andreas' uddannelsesvalg.

Andreas læser Bachelor i it med speciale i produktudvikling. I fritiden driver han et webudviklingsbureau, hvor han giver sig i kast med at implementere den teori, han lærer på sin uddannelse i konkrete produkter til brug i den virkelige verden. Læs mere om Andreas' uddannelsesvalg.

Caroline læser Digital design på Aarhus Universitet. Her får hun mulighed for at arbejde med sin interesse for moderne kunst og at udfolde sin kreativitet, og samtidig har hun fået en ny interesse for den digitale verden. Læs mere om Carolines uddannelsesvalg.

Christoffer læser Bachelor i it, da han altid har interesseret sig for, hvordan computere og forskellige teknologiske produkter virker. I fritiden beskæftiger han sig også utroligt meget med computere. Derudover går han til forskellige kampsportsgrene ved Aarhus Fight Academy, lige omkring it-byen. Desuden har han en bror, André, som også læser Informationsteknologi på AU. Læs mere om Christoffers uddannelsesvalg.

Når Martin Dalgaard Jensen ikke er på universitetet, bruger han meget af sin fritid på at rode med computere, elektronik og programmering. Derudover er han medejer af et webudviklingsbureau, hvor han bruger sin tid på arbejde. Læs mere om Martins uddannelsesvalg.

It-studerende fra Copenhagen Business School

Karen læser på 3. år af bacheloren Information Management på Copenhagen Business School. For 2½ siden tog hun springet og flyttede fra Jylland til København – dét har hun aldrig fortrudt! Når hun ikke har hovedet nede i bøgerne – eller knokler på sit studiejob – går hun til crossfit i Crossfit Copenhagen, helst 4-5 gange ugentligt. Derudover interesserer hun sig meget for musik, alt fra jazz til indie. Læs mere om Karens uddannelsesvalg.

Joachim læser på den (nok) mest nørdede linje på CBS - og det kunne ikke passe ham bedre. Selvom han på papiret måske ikke så ud til at vælge en it-uddannelse med musik på A-niveau i gymnasiet og breakdance i fritiden, var HA(it), it og forretning, den helt rigtige vej at gå for ham - og han har været bidt af det siden. Læs mere om Joachims uddannelsesvalg.

Sanne Winther Junge læser Information Management på CBS, og hendes plan er at fortsætte sine studier med en cand.merc.it på CBS. Sanne bruger sin fritid på Cross Fit, på sit arbejde som technology writer ved Carlsberg og rejser med familie, kæreste eller venner. Hendes karriereambition er at arbejde som it-konsulent. Læs mere om Sannes uddannelsesvalg.

It-studerende fra Danmarks Tekniske Universitet

Ahmed læser diplomingeniør i It på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han finder det princip konstant at uddanne sig, dygtiggøre sig og lære noget nyt, enormt interessevækkende. Læs mere om Ahmeds uddannelsesvalg.

Er du også meget i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Dea Steenstrup havde den samme tvivl, men endte med en kombineret it-uddannelse med it og økonomi på Danmarks Tekniske Universitet, og hun er meget tilfreds med sit valg! Læs mere om Deas uddannelsesvalg.

It-studerende fra Københavns Universitet

Benjamin har valgt at studere Datalogi, fordi han på den måde kan kombinere sine interesser for matematik og teknologi. På Københavns Universitet glæder han sig over det gode, sociale studieliv, studieformen og de mange spændende kurser. Læs mere om Benjamins uddannelsesvalg.

It-studerende fra Syddansk Universitet

Anders læser Robotteknologi på SDU i Odense, hvor han arbejder med en masse matematik, elektronik, kode og fysik. Sin fritid bruger han på at være social med vennerne, bl.a. med computerspil, hygge/filmaftener eller byture. Når han er færdig med sin uddannelse, håber han, at han kommer til at arbejde med robotter, hvilket også er en af grundende til, at han har valgt Robotteknologi. Læs mere om Anders' uddannelsesvalg.

Katrine er i gang med sin kandidat i Datalogi med tilvalg i Matematik. Hun elsker især de teoretiske aspekter af datalogien og skal i gang med at skrive speciale til sommer, muligvis inden for bioinformatik. Læs mere om Katrines uddannelsesvalg

Marie læser til diplomingeniør i Informations- og kommunikationsteknologi (it) i Odense. Efter noget tid på et andet studie i Aarhus fandt Marie ud af, at det var hos design og udvikling af it-systemer, at hendes interesse lå, så hun flyttede til Fyn og begyndte på Syddansk Universitet. I sin fritid er Marie medlem af ingeniørernes festudvalg og har studiejob som instruktor for en yngre årgang. Læs mere om Maries uddannelsesvalg.

Mette er 25 år og skal til at afslutte sin bachelor i Software Engineering på Syddansk Universitet, hvor hun også arbejder sideløbende som undervisningsassistent på uddannelsen. Hun synes, det er vigtigt, at der bliver fokuseret på alle aspekter af softwareudviklingen, for at der udvikles brugbare it-systemer. Læs mere om Mettes uddannelsesvalg.

 

It-uddannelsernes studiematrix

I Future Peoples studiematrix (pdf) får du et skematisk overblik over alle it-uddannelser på de danske universiteter, som er præsenteret på denne hjemmeside.

Uddannelserne er inddelt efter universitet og fagligt område og opdelt i bachelor-, kandidat- og diplomingeniøruddannelser.


optagelse.dk

Ansøgning til universiteternes bachelor- og diplomingeniør-uddannelser sker elektronisk via www.optagelse.dk.

Ansøgning til kandidatuddannelser sker direkte til universitetet.


Følg os på Facebook og Twitter

Følg Future People på Facebook og Twitter og få løbende nyheder om universiteternes it-uddannelser.