Tilbage til forsiden
Anders Rahbek - Future People ambassadør 2015

Anders Rahbek Dalgaard Hansen

Facts:

Fødselsår: 1991

Uddannelse: Offentlig innovation og digitalisering (fra 2017 er uddannelsens titel: Bachelor i Innovation og digitalisering)

Universitet: Aalborg Universitet

Hjemby: Aalborg

Hvorfor jeg læser på en it-uddannelse

Jeg har uden for skolen en stor interesse for musik og udviklingen, der foregår i it-verdenen, specielt den netbaserede udvikling, hvor man ser store kulturer og arbejdsmuligheder boble frem. Bl.a. har jeg fulgt tilblivelsen af det, man kalder e-sport på nært hold de sidste 10 år. Her har man set en helt ny form for konkurrence, ”sport” og kultur opvokse omkring forskellige computerspil. Det at se en helt ny kultur og underholdningsbranche på så nært hold har interesseret mig grænseløst.

Det er på baggrund af denne interesse, at jeg er gået ind på en it-uddannelse. Jeg mente, at noget af det, jeg havde oplevet, havde massive muligheder for at kunne udnyttes også uden for den konkurrencebaserede spilverden. Det var denne udvikling, jeg ville være en del af og sørge for kunne komme så mange mennesker som muligt til gode. 

Hvilke kriterier baserede jeg mit uddannelsesvalg på?

At jeg valgte lige præcis Offentlig innovation og digitalisering hænger sammen med, at uddannelsen tilbyder præcis de ting, jeg sørger. Den giver mulighed for at være frontspiller i den offentlige digitalisering, og den giver mulighed for at præge hvilken retning, den skal gå i.

Derudover har jeg altid haft en forkærlighed for Aalborg Universitets gruppearbejde, hvor man får problematikker og opgaver belyst ikke bare fra sin egen vinkel, men også fra de andre i gruppens syn. Det giver et helt andet indblik i, hvordan man kan anskue tingene.

3 ting, jeg kan lide ved mit studie:

1. Der er tæt arbejde med kommunerne og i stedet for blot hypotetiske problematikker, arbejder vi med noget, der er ude i samfundet.

2. Da det er et helt nyt studie, har man virkelig en fornemmelse af at være på forkant med tiden. Det medfører også, at underviserne er ekstremt engagerede.

3. Studiekammeraterne. Vi har alle interesser inden for det samme felt, og man falder hurtigt i snak med andre i bygningen, da man ofte følger med i de samme ting.

Fra mig til dig

Et billede, der sætter udviklingen af e-sport i perspektiv, hvor man ser det største spil lige nu, og hvordan deres verdensmesterskab har udviklet sig over de sidste 4 år: http://i.imgur.com/KxjQWWi.jpg