Tilbage til forsiden
Marie Høg Nielsen - Future People ambassadør 2015

Marie Høg Nielsen

Facts:

Fødselsår: 1989

Uddannelse: Diplomingeniør i Informations- og kommunikationsteknologi (uddannelsen har nu skiftet navn til diplomingeniør i Softwareteknologi)

Universitet: Syddansk Universitet, Odense

Hjemby: Aarhus

Hvorfor jeg læser på en it-uddannelse

Jeg har altid været glad for logik og matematik og er lidt af en gadgetnørd. I mange år troede jeg, at jeg skulle gå i min fars fodspor og blive læge. Dette glippede dog på grund af de høje snit på medicin. Det var her, jeg fandt uddannelsen i Sundhedsteknologi, en diplomingeniør på Aarhus Universitet, der blander medicin, elektronik og it. Her fik jeg stillet min lyst til at arbejde med naturvidenskab og omsætte alt det, jeg lærte til praksis. Dog var det klart it-undervisningen med programmering, modellering af softwaresystemer og app-udvikling, som fangede min interesse. Derfor valgte jeg at skifte Aarhus ud med Odense, da jeg her kunne læse til it-ingeniør med størst fokus på softwareudvikling. 

Hvilke kriterier baserede jeg mit uddannelsesvalg på?

Mange it-ingeniøruddannelser består af ½ elektronik og ½ software, men det var jeg ikke interesseret i. Efter en tur til Odense som ”Studerende for en dag” faldt valget derfor på uddannelsen i Odense, da denne uddannelse primært beskæftiger sig med softwareudvikling. Herudover synes jeg, at alle kurserne lød spændende.

Udover selve uddannelsesretningen var jeg fast besluttet på, at det skulle være en ingeniøruddannelse, da jeg er vild med måden, ingeniører arbejder med problemløsning i projekter.

3 ting, jeg kan lide ved mit studie:

1. At jeg kan lave programmer, der virker, og at jeg får redskaberne til at udvikle programmer, hvor kun fantasien sætter grænser.

2. Studiemiljøet. Ingeniører er en klasse for sig, og her er det helt i orden at være en nørd.

3. Muligheden for at omsætte teori til praksis med det samme.

Fra mig til dig

Link til uddannelsens hjemmeside, hvor der også findes en video, hvor en it-studerende fortæller om studiet:

https://www.sdu.dk/da/uddannelse/ingenioer/softwareteknologi