Tilbage til forsiden

Mød universitetet

Overvejer du en uddannelse med en it-vinkel, men vil du gerne snuse til det at læse på universitetet, før du træffer dit studievalg? Landets universiteter giver elever på gymnasiale uddannelser forskellige muligheder for at opleve universitetslivet på tæt hold. 

Nogle af universiteternes mange tilbud er:

Studiepraktik
Alle universiteter tilbyder studiepraktik for studerende, der er i gang med, eller har afsluttet en gymnasial uddannelse. Her får du mulighed for at følge undervisningen på en udvalgt uddannelse, stille spørgsmål til studerende og undervisere samt deltage i en række sociale aktiviteter. Studiepraktik strækker sig over én til tre dage. 

Se en samlet oversigt over institutioner, der afholder studiepraktik på www.studiepraktik.nu.

Åbent hus
Du kan også deltage i Åbent Hus på det enkelte universitet og blive klogere på det faglige indhold på dit drømmestudium. Du kan møde nuværende studerende og studievejledere og se dig om på universitetet. 

Hjælp til lektier og SRP
Flere universiteter tilbyder lektiehjælp og hjælp til studieretningsprojekter for studerende på gymnasiale uddannelser.

Overblik over arrangementer

Der er flere og forskellige arrangementer på universiteterne. Bliv klogere på det enkelte universitets aktuelle tilbud her: 

Aalborg Universitet

               

IT-Universitetet i København

Aarhus Universitet

Københavns Universitet

Copenhagen Business School

Roskilde Universitet

Danmarks Tekniske Universitet

Syddansk Universitet

 

It-uddannelsernes studiematrix

I Future Peoples studiematrix (pdf) får du et skematisk overblik over alle it-uddannelser på de danske universiteter, som er præsenteret på denne hjemmeside.

Uddannelserne er inddelt efter universitet og fagligt område og opdelt i bachelor-, kandidat- og diplomingeniøruddannelser.