Tilbage til forsiden

Hver 10. nye universitetsstuderende læser it

Masser af muligheder for dem, der kan tænke kreativt og forstå teknologien

9,8 % eller næsten hver tiende af de nye studerende, der i efteråret 2012 er begyndt på universitetet, valgte en it-uddannelse. Det er mere end dobbelt så mange som for få år siden.

Tilsyneladende har de unge opdaget, at en it-uddannelse åbner dørene for mange forskellige muligheder.

”Informationsteknologien har afgørende betydning for udviklingen inden for alle sektorer i samfundet, og en it-uddannelse giver derfor mulighed for at være med der, hvor det sker, uanset hvad du interesserer dig for”, siger Gitte Møldrup, direktør for universitetsnetværket It-vest, der er med i et samarbejde mellem it-institutterne ved alle landets otte universiteter.

Kun fantasien sætter grænsen

Det er i sandhed en bred vifte af projekter, du kan blive involveret i, hvis du vælger at være en af dem, der behersker informationsteknologien. Her er bare nogle få eksempler på, hvad it-studerende har arbejdet med:

En app, der kan hjælpe børn med ADHD med at få styr på hverdagen. Et system, der på din smartphone kan vise dig dit kommende hus på den tomme byggegrund. En talende robot, der fejer gågaden og kan vise dig vej eller fortælle om nyt i byen. Digitale rollespil. Online undervisning. Intelligent tøj.

Kun fantasien sætter grænsen, og der er brug for mange, der både kan tænke kreativt, forstå teknologien og udvikle selve it-systemerne.

Future People for fremtiden

”Med it-kompetencer kan de unge forme både deres egen og samfundets fremtid”, siger Gitte Møldrup, direktør for it-vest – samarbejdende universiteter.

Samarbejdet mellem universiteternes it-institutter deltager på Uddannelse Uden Grænser 2013 med standen Future People. Her kan messens gæster møde it-studerende fra forskellige uddannelser og universiteter, høre om deres studier og studievalg og se nogle af de ting, de arbejder med.

Der findes både humanistiske, samfundsvidenskabelige, sundhedsvidenskabelige, naturvidenskabelige og tekniske it-uddannelser.

Nogle af de traditionsrige uddannelser, der i 2012 har oplevet den stigende interesse for at læse it er ingeniøruddannelserne og datalogi samt uddannelser som medialogi og informationsvidenskab.

Derudover er en række nye, tværfaglige it-uddannelser som for eksempel Global Business Informatics, Digital design og Velfærdsteknologi kommet godt i gang.

”Erhvervslivet har brug for mange forskellige typer af medarbejdere, der har kompetencer til at udvikle it og udvikle virksomheders produkter og processer med it. It er et utroligt spændende og kreativt område, hvor de unge kan være med til at forme både deres egen og samfundets fremtid”, siger Gitte Møldrup fra It-vest.

 

Tekst: Britta Ank Pedersen, It-vest - samarbejdende universiteter
Artiklen er skrevet til elevhæfte ifm. messen Uddannelse Uden Grænser 2013.