Uddannelse med fremtid – It på universitetet

David Nguyen

Brugeren først og sidst

David er ikke bange for at lave fejl. For det er fejlene, der gør dig klogere, både på det du arbejder med og på dig selv. Han startede først på et af de mange andre it-studier. Men han syntes der var lidt for langt fra teori og metode til praktisk anvendelse. Så da studievejlederen anbefalede hans nuværende studie, tog han straks på besøg for at undersøge det nærmere.

SDU27DavidNTNguyen

På Syddansk Universitet i Kolding bygger de ofte modeller og konstruktioner. De hjælper både dem selv og de brugere de taler med, til at forstå og forholde sig til opgaven. "Brugeren er både det første og det sidste jeg forholder mig til. For det er brugeren jeg skaber en løsning og oplevelse til."

Så selv om studiet er både akademisk og teoretisk, handler det også om rigtige levende mennesker. Og opgaverne er de som regel også flere, der arbejder sammen om at løse. Begge dele passer godt til David, som har det godt i selskab med andre. Han sørger for at hverdagen giver noget til både hoved og krop. Så når han er kommet hjem, er det tit sport med de gamle venner, han bruger tid på.

SDU19CamillaStausholmJensen+

Q: Hvad fik dig til at vælge denne uddannelse?

A: "Jeg er ret optaget af computerspil og computere, så det virkede oplagt at søge en it-uddannelse. Så snart jeg kom i gang lærte jeg en hel del mere om både mig selv og studiet:

- Jeg er ikke kun optaget af det digitale: Menneskene er mindst lige så vigtige.

- Der er masser af forskellige it-uddannelser, med hver sin vinkel på teknologien, teknikkerne, brugerne osv. Der er forskel på de fysiske rammer, studie- og arbejdsformerne og hvad de andre studerende er for nogle.

Efter første år skiftede jeg studie, så jeg er blevet opmærksom på forskellene. Nu er jeg sikker på, at det her er et godt studie for mig. Jeg vil anbefale at besøge uddannelserne og universiteterne inden man vælger hvor man vil søge hen.

SDU36DavidNTNguyen

Vi vil it - vil du med?

AAU(0920)7
Se video

Kristoffer Moos

At forstå for at behandle
ITU(0920)25
Se video

Christian Rørbæk

God blanding af interesser
AAU(0920)48
Se video

Vibe Bjerreskov

Optimere platforme og systemer
ITU(0920)11
Se video

Daniel Stokholm Thomsen

Valgfag viste vej til studie
DTU6
Se video

Katrine Bjørn Pedersen Thoft

Logik og kreativitet
SDU1EmilLarsen
Se video

Emil Larsen

Udvikle og flytte mennesker
SDU25LineAndreasen
Se video

Line Andreasen

It er et redskab for mine interesser
SDU15CamillaStausholmJensen
Se video

Camilla Stausholm Jensen

It er meget mere end kode